Uncategorized

Vecernja rutina njege lica + kako sam se rijesila pristica

Kao osoba koja ima mjesovitu kozu koja naginje ka masnoj dugo godina sam muku mucila s pristicima, miteserima, prosirenim porama, litrima sebuma i ne znam ni ja vise s cim. Isprobala sam hrpu proizvoda i napokon sam pronasla one koji savrseno djeluju na mojoj kozi i cine ju lijepom, mekanom i sto je najvaznije cistom! Lice mi se preporodilo, pristica skoro nemam (pojavi se tek koji za vrijeme onih dana u mjesecu i to je to!), kolicina sebuma se uveliko smanjila.. U danasnjem postu cu vam natipkati sto ja to sve koristim tako da, ukoliko ste se pronasle u nekom od spomenutih problema, nastavite citati ovaj post.

img_20170211_123711

Prvi korak moje vecernje rutine je skidanje sminke. Sminku uvijek skidam micelarnim otopinama. Isprobala sam ih nekoliko ali najdraza mi je ova od Byhphasse-a, kupovala sam ju vise puta ponovno i nastaviti cu je koristiti i ubuduce. Recenziju sam napisala OVDJE pa ukoliko vas zanima nesto vise o njoj bacite oko na taj post.

img_20170210_142425

Nakon ciscenja micelarnom volim odmah oprati lice gelom za umivanje! Iako Byphasse micelarna skida svu sminku cesto puta se desi da na pojedinim dijelovima lica ostane u tragovima malo pudera i slicno. Inace imam po nekoliko gelova u pogonu, no trenutno najdrazi mi je Mixa Anti-Imperfection gel.

img_20170210_142130

Uz Mixin gel uvijek koristim Ebelin cetkicu za ciscenje lica. O njoj sam vam pisala OVDJE. Nakon sto navlazim lice i cetkicu, na cetkicu nanesem malo gela i s tim se umivam. Osim sto skine apsolutno sve ostatke sminke, ova kombinacija mi je pomogla i sto se tice pristica. Gel je stvarno odlican, njezan je i ne isusuje kozu, sadrzi cink i super isusuje pristice, a zbog cetkice sam 100% sigurna da sam skinula sve necistoce s lica.

img_20170210_142203

Nakon sto isperem i posusim lice, jednom tjedno volim nanijeti Avonovu crnu mineralnu masku za pore. Ja ju nanosim preko cijelog lica i ostavljam nekih 10-15 min na licu. Ova maska mi super procisti pore, uklanja mi sebum i otkad ju koristim pojavljuje ga se dosta manje. Nakon sto maska odradi svoje, operem ju s lica i prelazim na sljedeci korak.

img_20170210_141928

Nakon Avon maske (ili Mixa gela ukoliko nisam koristila masku), na lice uvijek nanosim Byphasse tonik. Tonik je vazan kako bi vratio kozi vlaznost nakon sto smo ju ”izmucili” s maskama ili galovima, vraca joj dakle njen prirodni pH, omeksava ju i priprema za nanosenje seruma/krema itd. Stvar je vrlo jednostavna, na blazinicu nanesem malo tonika i s tim prebrisem lice te pricekam da se upije. Ako zelite procitati nesto vise o Byphasse toniku kliknite OVDJE.

img_20170210_142503

Nakon sto se tonik upije, na lice nanosim hidratantni serum. Korisim Balea Aqua serum koji je namjenjen suhoj kozi no super se ponasa na mojoj mjesovitoj. Prije nekih mozda 5-6 godina, dok jos nisam poznavala kozmetiku ni nista, smatrala sam kako ne trebam hidrataciju jer imam masnu kozu. Upravo suprotno, cesto puta se dogodi da se koza masti upravo zato jer joj fali hidratacije pa sebumom pokusava to nadoknaditi! Otkad ju redovno hidratiziram puno manje sebuma se stvara a samim tim i puno manje pristica.

img_20170210_142004

Nakon sto se serum upije u lice na dijelove na kojima imam pristice nanosim cinkovu mast. Ukoliko niste znale, cink isusuje pristice i ja vec duze vrijeme tragam za njim u kremama, gelovima za umivanje, maskama itd. Ova mast kupljena je u susjednoj BiH i proizvodi je Centar zdravlja Tahirovic iz Sarajeva, no ukoliko vam je BiH malo daleko vjerujem da se i kod nas u ljekarnama moze pronaci nesto slicno i kupiti. Kad imam pristice to su obicno potkozni, veliki, upaljeni i jako bolni i crveni pristici. Mast nanesem u nesto debljem sloju i doslovno samo preko noci isusi gotovo sve. 2-3 veceri i kao da nista nije ni bilo! Ukoliko se borite s pristicima, pravac ljekarna i potrazite cinkovu mast. Ovu sam platila oko 20 kn za 50 ml, dakle ful jeftino a odlicno!

img_20170210_142234img_20170210_142322

I nakon sto sam zavrsila s licem, na podocnjake koji su jako suhi nanosim Balea Urea kremu za hidrataciju koja mi je odlicna!

img_20170210_142045

Na usne nanosim moj omiljeni Biobaza Beebalm balzam i spremna sam za krevet!

img_20170211_123602

I to su svi proizvodi koje koristim svaku vecer i pomocu kojih odrzavam svoje lice lijepim i cistim.

Nadam se da vam se post svidio i da ste mozda pronasle nesto sto bi vam pomoglo 🙂

Napisite mi u komentarima koje vi proizvode koristite tokom vase vecernje rutine?

Hvala vam na citanju ♥

ivana

8 misli o “Vecernja rutina njege lica + kako sam se rijesila pristica

  1. Ako sam bila nasminkana, prvo uvijek skinem sminku Garnier dvofaznom micelarnom.
    Ako ne, lice isto perem Mixa gelom i Ebelin cetkicom- vidjela kod tebe recenziju i odlučila probati da se rijesim akni i pristica s brade.
    Nakon toga nanesem samo nocnu kremu. Jer Mixu i ebelin koristim samo navecer. Previse je za moje lice i ujutro i navečer pa biram ovo drugo.
    Sad trazim neku okoloocnu kremu.. nisam dosad koristila ali vidim da moram poceti.
    Imam i ja crnu masku iz Avona protiv mitesera ali nisam jos probala.. Morat cu uskoro. Zaboravim da sam je kupila i stoji..

    Sviđa mi se

      1. Vec sam razmišljala o tome.
        Imam manje pristica otkad koristim Mixu i Ebelin ali zna se pojaviti koji. Pa cu i cinkovu mast probati.

        Sviđa mi se

  2. Nemam prištića ni nepravilnosti ali je prisutno prekomjerno lučenje masnoće. U mojoj postavi su također Byphasse micelarna i tonik. Lice čistim sa uljnim emulzijama i pjenama za čišćenje lica. Navečer kombiniram kremu sa AHA kiselinama, uljne serume i aromakremice i zasad je moj sebum pod kontrolom. Bee balm je moj svakodnevni suputnik, obožavam ga.

    Sviđa mi se

  3. nakon što sam pročitala ovo, kupujem ebelin četkicu, a mogla bih isprobati i ove byphasse proizvode(čitam same pozitivne recenzije o njima). i imamo par zajedničkih favorita u njezi kože 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj